فهرست مطالب

EORI number در بازرگانی | آشنایی با این شناسه و الزامات مرتبط با آن

مفهوم EORI Number در بازرگانی بین‌المللی

شماره احراز هویت و شناسایی فعالان اقتصادی (EORI Number) یک شماره احراز هویت و شناسایی اتحادیه اروپا برای مشاغلی است که واردات یا صادرات کالا را به داخل یا خارج از اتحادیه اروپا انجام می‌دهند. هر کسب‌وکار یا فردی که در اتحادیه اروپا مستقر است – حتی یک متصدی اقتصادی – باید قبل از شروع فعالیت‌های گمرکی در اتحادیه اروپا یک شماره EORI از گمرک ملی کشور خود دریافت کند. EORI مخفف عبارت Economic Operators Registration and Identification است و در این مطلب قصد داریم شما را با اهمیت اخذ EORI Number در بازرگانی آشنا کنیم.

اهمیت EORI Number در بازرگانی فرامرزی

اگر یک بنگاه اقتصادی مستقر در خارج از اتحادیه اروپا قصد داشته باشد یک اظهارنامه گمرکی، یا همان اظهارنامه اجمالی ورود یا خروج ارائه کند، باید یک Number  EORI به او اختصاص داده شود. بنگاه‌های اقتصادی واجد شرایط به‌ویژه باید یک شماره EORI داشته باشند. شماره‌های EORI را می‌توان به‌صورت آنلاین تأیید کرد. سیستم EORI Number به‌منظور اجرای اقدامات امنیتی توسط مقررات (EEC) به شماره 2913/92، همان‌طور که توسط مقررات (EC) به شماره 648/2005 اصلاح شده است، ایجاد شد.

EORI number در بازرگانی

کمیسیون اروپا خاطرنشان می‌کند که از زمانی که کدهای شناسایی اجباری برای بازرگانان معرفی شدند، خود آنها خواستار تعریف یک سیستم شماره‌گذاری مشترک هستند که برای هر فرد منحصربه‌فرد و معتبر در سراسر اتحادیه اروپا باشد. پروژه EORI2 کمیسیون اروپا با هدف به‌روزرسانی سیستم موجود با عناصر اضافی موردنیاز قانون تفویض شده کد گمرکی اتحادیه است و مربوط به این موضوع می‌شود که آیا بازرگان در اتحادیه اروپا مستقر است یا در کشور ثالث می‌باشد. در موارد خاص، شرکت‌هایی که انواع کالا را بین ایرلند شمالی و بریتانیا جابه‌جا می‌کنند نیز به شماره EORI نیاز دارند.

چه افرادی به EORI Number در بازرگانی احتیاج دارند

در اکثر مواقع، اخذ EORI Number در بازرگانی فرامرزی برای شرکت‌های کریر و فورواردرهایی که قصد دارند در اتحادیه اروپا مشغول به کار شوند اجباری است. اگر قصد جابه‌جایی کالا بین مقاصد زیر را دارید، ممکن است به شماره احراز هویت و شناسایی فعالان اقتصادی یا همان EORI Number نیاز پیدا کنید:

  • جابه‌جایی کالا بین بریتانیای کبیر (انگلستان، اسکاتلند، ولز) یا جزیره مَن (Isle of Man)، و هر کشور دیگری (از جمله کشورهای اتحادیه اروپا)
  • جابه‌جایی کالا بین بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی
  • جابه‌جایی کالا بین بریتانیای کبیر و جزایر مانش
  • جابه‌جایی کالا بین ایرلند شمالی و کشورهای خارج از اتحادیه اروپا
  • هر فعال اقتصادی مستقر در قلمرو گمرکی اتحادیه اروپا
  • فعالان اقتصادی که در قلمرو گمرکی اتحادیه مستقر نیستند نیز برای برخی از موقعیت‌های مختلف به EORI Number در بازرگانی نیاز دارند

الزامات اخذ EORI Number در بازرگانی برای شرکت‌های ایرانی

با توجه به تغییرات اعمال شده در اقتصاد و سیاست‌گذاری‌های اتحادیه اروپا، هر یک از شرکت‌های باربری اعم از فورواردر یا کریر که خواستار تردد در راه‌های بین‌المللی اتحادیه اروپا باشند، ملزم به ارائه EORI Number هستند. از همین رو، بخشنامه کارنه تیر (TIR Carnet) اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، کلیه شرکت‌های باربری بین‌المللی را ملزم به دریافت EORI Number از یکی از گمرکات واجد شرایط اروپایی کرده است. مدارک لازم برای اخذ EORI Number به شرح زیر هستند:

  • فتوکپی از کارت بازرگانی پشت و رو
  • فتوکپی از کارت ملی مدیرعامل
  • کد پستی 10 رقمی دفتر اصلی شرکت
  • فتوکپی از پروانه فعالیت

EORI number در بازرگانی

پس از دریافت EORI Number، تمامی اطلاعات شرکت ترابری شما در سیستم‌های بین‌المللی مثل NCTS، TIRCUS و TIREPD ثبت می‌شود. این سیستم‌ها به گمرکات داخلی، کشورهای اوراسیا و اروپایی متصل هستند و با ارائه EORI Number دیگر جلوی تریلرهای شما را در مرزهای کشورهای اروپایی نمی‌گیرند و هزینه مازادی را پرداخت نمی‌کنید.

ضرورت به‌روزرسانی اطلاعات شرکت شما در سامانه EORI

تا زمانی که اطلاعات اولیه شرکت شما صحیح و بدون تغییر بماند، لازم نیست مشخصات شرکت‌تان را به روزرسانی کنید. چرا که اطلاعات تماس، آدرس و کدپستی شرکت در سامانه EORI اتحادیه اروپا ثبت می‌شود تا گمرکات در صورت لزوم با شرکت ترابری تماس بگیرند.

EORI Number در بازرگانی و کارنه‌تیر از اسناد لازم برای ترانزیت بین‌المللی

در کنار اخذ EORI Number، کارنه تیر (TIR Carnet) مدرکی است که برای امکان ترانزیت بین المللی انواع کالا در چارچوب کنوانسیون تیر (TIR) در کشور مبدا صادر می‌شود. با داشتن کد کارنه تیر کالا در کشنده جاده‌ای به صورت پلمپ شده از کشورهای بین راه عبور خواهد کرد و تا مقصد نیازی به چک کردن و تشریفات گمرکی در مرزهای ورودی و خروجی نخواهد داشت.

به غیر از اخذ EORI Number، در حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای، کامیون‌های حمل کالا برای ترانزیت (عبور) از خاک هر کشور باید بایستی در مرزهای ورودی – پس از نتظیم اظهارنامه ترانزیت – مورد بررسی گمرکی قرار گیرند، که با وجود کد کارنه تیر یا دفترچه تیر، نیازی به این تشریفات نیست. اکثر این تشریفات گمرکی، سبب دیر رسیدن وسیله نقلیه به محل انبارش و همچنین هزینه‌های اضافی به بار می‌شوند. همچنین ممکن است در طی این چک کردن‌ها کالاها سرقت شوند یا به آنها خسارت وارد شود.

الزامات کنوانسیون تیر

برای دریافت دفترچه تیر، لازم است که وسیله نقلیه پس از بارگیری کامل در یکی از گمرک‌های کشور مبدا بازرسی شده و در کانینتر با سیم و سرب پلمب شود و پلاک مستطیل شکل با علامت TIR در قسمت جلو و عقب کشنده نصب شوند. در صورت تمامی نکات و مقررات کنوانسیون تیر، دارندگان دفترچه کارنه تیر می‌توانند پس از پلمب کردن بار وسیله نقلیه، کشورهای مختلف را بدون انجام تشریفات گمرکی پشت سر بگذارد و تا رسیدن به مقصد نهایی معطل تشریفات گمرکی نشود.

EORI number در بازرگانی

طبق کنوانسیون تیر مؤسسه ضامن کامیون، متعهد می‌شود که در صورت بروز هرگونه تخلف از دارنده کارنه تیر از مقررات این سند، حقوق، عوارض و جریمه‌های گمرکی متعلق به کالا را طبق مقررات کشوری که جرم در آن اتفاق افتاده است بپردازد.

EORI Number در بازرگانی و اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای IRU

اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل جاده‌ای (International Road Union) وظیفه حمایت از حمل‌ونقل جاده‌ای در سراسر دنیا را بر عهده دارد. این اتحادیه از منافع رانندگان و فعالان حمل‌ونقل جاده‌ای اعم از اتوبوس، کامیون، تریلی و تاکسی در جهت توسعه حمل‌ونقل ایمن و توسعه اقتصادی کشورهای عضو حمایت می‌کند.

اتحادیه IRU هر دو سال یکبار نشستی در یکی از کشورهای عضو و مورد توافق اعضا تشکیل می‌دهد و در آن راهکارهای اجرایی تازه‌ای را ارائه می‌دهد و به تمامی اعضا این اجازه را می‌دهد تا به صورت حضوری مشکلات و معضلات خاص خود را مطرح کنند.

همچنان که EORI Number در بازرگانی کشورهای اروپایی و دفترچه تیر در گمرکات کشورهای هم‌مرز اهدافی برای آسان‌تر شدن و ایمن‌تر شدن حمل و نقل کالاها را دارند، اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده‌ای هم که از سال 1948 تشکیل شده است اهداف زیر را دنبال می‌کند:

  • کاهش هزینه‌های حمل و نقل جاده‌ای
  • کاهش تشریفات گمرکی در حمل و نقل زمینی از طریق دفترچه TIR
  • برداشتن موانع از حمل و نقل جاده‌ای و ایجاد یک طرح کلی برای توسعه مداوم
  • تهیه مدارک لازم در حمل و نقل جاده‌ای از جمله CMR

EORI number در بازرگانی

سند سی‌ام‌آر

با کمک سند CMR که در حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای استفاده می‌شود و در اولین سال تاسیس این کنوانسیون در سال 1956، تنها 5 کشور اروپایی عضو آن بودند. با گذشت زمان، حالا تعداد اعضای این کنوانسیون به بیش از 60 کشور می‌رسد. از این سند در حالت‌های حمل‌ونقل ترکیبی به شرطی که کانتینر کالا از وسیله نقلیه تخلیه نشود استفاده می‌شود و به نحوی بیمه کننده کالا و افراد ذی‌ربط خواهد بود.

با رعایت الزامات، برای شرکت و مشتریان خود احترام قائل شوید

همان‌طور که در این مطلب متوجه شدید، برای جابه‌جایی یک کالا از مرز چند کشور نیاز به رعایت قوانین و الزاماتی هستید که در صورت رعایت نکردن آنها نه تنها شما بلکه تمام افراد مرتبط با شرکت‌تان دچار مشکل می‌شوند. بهتر است برای اخذ EORI Number در بازرگانی بین‌المللی، دفترچه TIR و هرآنچه که یک شرکت فورواردر نیاز دارد، هرچه سریع‌تر اقدام کنید تا کسب‌وکارتان با معضلات کوچک و بزرگی روبه‌رو نشود.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

عضویت در خبرنامه

از مطالب و مقالات جدید وب سایت ما با خبر شوید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *